podium oosterwold

over

De organisatie

In 2023 ontstond het idee om een creatief en cultureel festival te organiseren. Hannah Verhoeff, oprichter van Stichting Podium Oosterwold en voorzitter van de organisatie Podium Oosterwold trok de kar, waarop al snel een heel aantal enthousiaste vrijwilligers volgde. Er vormde zich een team van bestuursleden, zes locatiemanagers, een communicatie-expert, een fotograaf, een illustrator, een website ontwikkelaar en een veiligheidscoördinator. Daarnaast zijn er een twintigtal vrijwilligers uit Oosterwold die zich op één of andere manier inzetten om dit evenement tot een succes te maken.

Vanaf februari stroomden de aanmeldingen van artiesten en andere deelnemers binnen. We wisten al snel dat dit professioneel aangepakt moest worden. Met de steun van Cultuurscout Anna Maria Versloot van Cultuurfonds Almere, hebben we dit plan naar een hoger niveau getild en subsidie aangevraagd om dit evenement ook financieel te kunnen bolwerken. 

Meer dan 180 mensen zetten zich nu in voor Podium Oosterwold 2024! We hebben de meest uiteenlopende programmering op 6 verschillende locaties in Oosterwold en we hebben zelfs een Podium Tour die de bezoekers van de ene naar de andere locatie begeleidt. 

Wat is het? 

Podium Oosterwold is een creatief en cultureel festival in Almere Oosterwold, Flevoland! Het laat zien wie en wat er leeft in deze bijzondere (experimentele) wijk van Almere en het biedt een podium voor de verscheidenheid aan cultureel talent dat hier groeit en bloeit. Want alle artiesten die deel uitmaken van het programma komen uit Oosterwold! 

Het is ontstaan vanuit een behoefte om de mooie kanten van het Almeerse ecologisch experiment “project Oosterwold” te belichten en een podium te geven aan positiviteit! De pioniers van Oosterwold geven handen en voeten aan de Almeerse visie voor een “Green City” en laten zien wat visie, lef en creativiteit hen heeft opgeleverd door hun buurt open te stellen en al hun talenten te presenteren. 

Het is een feest voor de muziek- en kunstliefhebber, voor kinderen en voor volwassen, voor de mensen uit andere buurten van Almere die met Oosterwold willen kennismaken, voor de nieuwsgierige medelander die benieuwd is naar de resultaten van het ecologisch project ‘Oosterwold’, voor degene die van markten houdt, voor de meerwaardezoeker die ademruimte ervaart in natuur en cultuur, en voor de omgeving die wil meemaken hoe het lef en de creativiteit van de Oosterwolder zich vertaalt naar een duurzame en zelfvoorzienende buurt, en die de kracht bezit om outside the box te denken. Muziek, dans, theater, workshops, kunst, exposities… er is écht van alles te zien en te beleven. Voor jong en oud!