podium oosterwold

podium oosterwold

Cultureel festival

1 juni 2024

Locatie 6

Erf Vliervelden

Adres: Goethelaan 163
21:00 - 23:30

"De Fonteinbar"

Last but not least, en met trots kunnen we meedelen dat we dit evenement afsluiten in de stal van ‘Erf Vliervelden’! Hier is de kunst van biodynamische landbouw zichtbaar en ervaarbaar: Landbouw als kunst. Dat gaat over biodiversiteit, over landschapsvorming, over betrokkenheid bij voedselproductie, over boerenverantwoordelijkheid, over een levende bodem, over de schoonheid van de gewassen en van de akker die je pas ziet als je er beter naar kijkt.

Dedae (20.00 – 21.00)

Een interactieve dansvoorstelling buiten op het land geïnspireerd door eigen ervaringen over gezond makende landbouw, zoals de biologische dynamische landbouw van de Vliervelden. Zo komen aarde, plant, dier en kosmos samen. Is de mens in staat om in een liefdevolle empathische verbinding met de aarde, de vegetatie, de dieren en onze medemens te leven? Wij geloven dat alles wat aandacht krijgt gaat groeien en dus stellen we de natuurlijke aarde, onze natuurlijke basis, in deze productie centraal. DeDae danst de verbinding met de aarde, de seizoenen, het weer, de bodem, de levens- en groeikrachten, het composteren en de regenworm!

Reserveer hier je (gratis) kaarten voor deze voorstelling!

Nyntha (21.30 – 22.15)

Nyntha

Nienke is met band, Nyntha, een professionele band van formaat. De energie die hierdoor vrijkomt is enorm, sterk en inspirerend. Ze hebben een achtergrond in Keltische folk en zijn stuk voor stuk zo muzikaal, wat er voor zorgt dat deze rockband met een bepaald gemak wordt aangevuld met instrumenten als harp, viool en double bass. Ze trekken werkelijk alles uit de kast voor een optimale sensatie. Met een authentiek stemgeluid, laat Nienke een onuitwisbare indruk achter en zet ze met Nyntha een krachtige performance neer.

Jos Bregman met Het Groot Nederlands Stadsbos (22.20 - 22.35)

Jos Bregman houdt van de natuur en heeft liefde voor hout. Hij vertelt een verhaal waarmee hij de natuur dichterbij brengt. De bezoeker ervaart de ruimte om stil te staan bij het leven van alledag. “Door je hand op het hout te leggen, keer je via de tast terug in je lijf.” Zijn objecten zijn geen dingen of producten, het zijn reizen door ruimte en tijd. Tijdens Podium Oosterwold plaatst hij een poort dat de toegang tot het Groot Nederlands Stadbos verbeeldt. Verder voert hij een doopceremonie uit. Samen met de bewoners van Oosterwold doopt hij een nieuw stukje groen dat onderdeel wordt van Het Groot Nederlands Stadsbos.

The Pattisons (22.45 – 23.30)

The Pattisons

The Pattisons is een coverband die bestaat uit 9 bandleden, waaronder 4 zangeressen. Ze brengen enorm veel positieve energie met zich mee en zetten een sfeer neer om niet te vergeten. De voetjes gaan van de vloer door een spetterend optreden van The Pattisons, waarvan alle bandleden uit het Eemgoed Oosterwold komen!