podium oosterwold

podium oosterwold

Cultureel festival

1 juni 2024

Locatie 5

Live to Be

Adres: Ubuntulaan 31
18:15 - 21:00

De locatie van Podium Oosterwold ‘Live-To-Be’ ademt de pure en rauwe kunstenaars-geest van Oosterwold. Het is een plek waar schoonheid en moddervoeten bij elkaar komen. High-art en indie country muziek worden naadloos verweven met bouwmaterialen, verfspatten en elektronische tuinbeats. Het is een ruimte voor de vragen des levens en tegelijkertijd een zachte bedding om juist al je zorgen en vragen even te kunnen parkeren. Een plek waar samenkomen met onbekenden rond een vuurtje voelt als thuiskomen. Met een drankje en een hapje in de hand zullen de bezoekers de gouden juni zon zien zakken en zullen de onbekenden voelen als langgekoesterde vrienden.

Jurrian van den Haak

Expo

Jurrian van den Haak is beeldend kunstenaar en maakt de laatste jaren vooral lichtsculpturen. De geraamtes van deze sculpturen zijn opgebouwd uit geschilde wilgentenen. Over dit geraamte plakt hij een laag papier dat eventueel verduurzaamd wordt met epoxy. De kunstwerken worden van binnenuit verlicht met led verlichting. Twee van zijn insect sculpturen worden getoond bij Live To Be. 

Workshop

Jurrian van den Haak werk veelal voor opdrachtgevers. Denk daarbij aan festivals, lichtkunst-evenementen maar ook voor gemeente en bedrijven. Daarnaast geeft hij workshops en werkt hij mee in community-art projecten zoals de Sint Maarten Parade in Utrecht. In Almere en Oosterwold kan je zijn werk kennen van de Winterlicht Parade. Tijdens Podium Oosterwold kan je meebouwen aan een lichtsculptuur die bestemd is voor de komende editie van de Winterlicht Parade, in februari 2025. 

https://jurrianvandenhaak.nl/

@jurrianvandenhaak (ig)

Tjitske Storm

Tjitske vertaalt de rijkdom van de natuur naar expressieve geweven en getufte wandkleden. Ze toont voor Podium Oosterwold een aantal van haar werken rondom de vier seizoenen en het natuurlijke fenomeen symbiose. Met haar creaties wil ze zowel de eenheid als de diversiteit van het leven tonen, resulterend in kleurrijke textiele uitspattingen die elk een poëtisch verhaal met zich meebrengen – zowel conceptueel als visueel.
Extreme tegenstellingen voeren hierin de boventoon; afgemeten geometrie en organische vormen, gedetailleerd fotografisch materiaal en de eenvoud van abstractie worden op eigenzinnige wijze gecombineerd tot één universeel geheel.
www.tjitskestorm.com

Stephan van Hesteren

Stephan van Hesteren

Workshop
Stephan van Hesteren, beeldend kunstenaar vanaf geboorte, organiseert tijdens Podium Oosterwold een workshop Fout Schilderen. Je onderzoekt om anders naar kunst te kijken en je creativiteit te laten stromen. Tijdens deze workshop vier je imperfectie. We streven vaak naar perfectie maar vergeten de schoonheid van fouten, onkunde en zogenaamd toeval. Vandaag krijg je de kans om eens goed lelijk te werk te gaan en toch een voldaan gevoel te krijgen tijdens en na het schilderen. Jawel, jij maakt vandaag het meest imperfecte perfecte schilderij. Fuck it. 

Expo
Stephan van Hesteren laat bij Live To Be een aantal van zijn karakteristieke portret-miniaturen van bekende en minder bekende mensen zien. Stephan plaatst vaak meerdere versies van één portret achter en onder elkaar. Dit effect zorgt voor een levendige dynamiek waardoor het lijkt alsof de afgebeelde personen tot leven worden gewekt. Tegelijkertijd wordt de toeschouwer zich bewust van de vele variaties waarop een persoon vastgelegd kan worden. Een ander opvallend aspect van zijn werk: de schilderijen zijn klein, soms slechts 4x5cm. 

www.stephanvanhesteren.com 

Joost Fluitsma - Kreatie Kapel

“Het was in de namiddag of in de vroege avond…dat ik in het jaar 2001 op mijn studentenkamer in Delft de computer liet voor wat ‘ie was.

Toen nog een dozige kast met een bokkige monitor.

Ik tekende in mijn dummy.

….

Ben je nieuwsgierig naar wat er toen gebeurde? Kom naar mijn Kreatie Kapel en ontdek de kracht van een schets!”

https://joostfluitsma.com/

Trio Marzièh Reyhani

Samba’s, Bossa’s & Ballads

Marzièh Reyhani (zang), Karel Boehlee (piano) & Bart Fermie (percussie) spelen Braziliaans repertoire met jazz invloeden in de intieme setting van de tuin van Live2Be.

Marzièh heeft inmiddels 2 CD’s op haar naam staan met Braziliaanse muziek. Ook deed ze een theatertournee door Nederland aan de zijde van acteur en theatermaker Frank Groothof in diens vertolking van Porgy & Bess. Naast het optreden is ze momenteel vooral bezig met haar praktijk Klankatelier en haar nieuwe mentor programma Zielsgeluk-programma.nl

Karel heeft zich in de loop van zijn carrière ontpopt als een ware begeleider in vele genres. Naast zijn eigen trio toerde hij de wereld over met Toots Thielemans, als diens vaste pianist en ook Gino Vanelli en in Nederland Trijntje Oosterhuis en Bergit Lewis vragen hem regelmatig om hen te vergezellen op piano. Daarnaast geeft hij al vele laren les aan het Amsterdams Conservatorium.

Bart studeerde Cubaanse en Braziliaanse percussie in New York, Havana en Amsterdam, maakte toernees, opnamen en trad op op tv met meer dan 120 artiesten en bands waaronder Ivan Lin en Toots Thielemans, met een repertoire van pop, Braziliaans, Cubaans, jazz, flamenco, Portugees, wereldmuziek, jazz-rock en latin-jazz. Daarnaast geeft hij les op het Conservatorium van zowel Amsterdam als Rotterdam.

Juan Juan

De Nederlandse band Juan Juan brengt Alt country met Latijns-Amerikaanse invloeden uit Almerica (Almere). De individuele nummers springen tussen genres, maar vormen tegelijkertijd een samenhangend, gevoelig geheel en presenteren een geluid dat zowel uniek als vertrouwd is. Tijdens Podium Oosterwold in kleine intieme bezetting met nieuw materiaal. Gert Jan en Jacintha wonen samen in Oosterwold. 

“De liefdesbaby van The Velvet Underground en Mac Demarco in een Mexicaanse hangmat.” – Music Maker

“’Almere mag zich in het muziekstedenrijtje Zwolle, Volendam en Rotterdam voegen. Ook door Juan Juan.’ -OOR

https://www.juanjuanmusic.com/

Jolle Roelofs

Jolle Roelofs componeert, speelt en produceert muziek, maakt muziektheatervoorstellingen, installaties en multimediale performances. Zijn performance heet : ‘Green Fantasies’. Speciaal voor Almere Oosterwold maakt Jolle een muzikale performance (nieuw werk) van ongeveer 40 minuten, waarbij gebruik wordt gemaakt van elektronica en live instrumenten. Er zijn onder andere samples gemaakt van opnames in en om de tuin. Laat je onderdompelen in de instrumentale fantasie van natuur en muziek!

https://jolleroelofs.blogspot.com/p/biografie.html

De Magische Wilgenhut - Een mini hand- en kaartlezing sessie

Even tot jezelf komen tijdens het festival, dat kan bij de Magische Wilgenhut. Je wordt ontvangen door Deborah Dahlia, Holistisch begeleider in Oosterwold. Ze is heel gepassioneerd over ieders persoonlijke reis op aarde. Tijdens het festival kan je bij haar ontspannen. Daarnaast leest ze met liefde jouw kaarten en handen, zodat je opnieuw kan stilstaan bij wat je nodig hebt. Laat je verwennen, inspireren en onderdompelen tijdens een mini-sessie met Deborah bij de Magische Wilgenhut!

Jim Groot - The Friendly Kitchen Giant

Jim is ecoloog en kok en heeft als missie door met (h)eerlijk eten de connectie tussen mens en ecosysteem te versterken. Wereldwijd verzorgt hij regeneratieve maaltijden en verzorgt hij workshops over permacultuur, wildplukken en fermentatie. Hij staat voor voeding waar lokaliteit, leven en diversiteit centraal staan. Een gezond ecosysteem zorgt voor gezond voedsel!

https://jimgroot.com/

Rodenburgers Pizza

De broers Karsten en Kelvin Rodenburger zijn de oprichters van Rodenburgers Pizza, vanuit een klassieke Italiaanse Piaggio, een begrip in Oosterwold. Bij aankomst zullen ze de foodtruck opbouwen. Onder het genot van heerlijke authentieke Italiaanse muziek, warmt de oven op tot maar liefst 320 graden, waardoor de pizzas straks extra krokant uit de oven komen. Ondertussen zetten ze alle heerlijke ingrediënten klaar, waarmee ze vervolgens uw pizza ter plekken bereiden en bakken in de steenovens. De pizza punten kunnen afgehaald worden afgerekend bij de foodtruck. 

Het Rodenburgers deeg wordt gemaakt van een gezond volkoren meel (typo 2). Dit meel is van hoogstaande kwaliteit en proef je terug in de smaak, de bodems zijn extra rijk van smaak gezond en heeft heerlijke aroma’s vanwege het rijpingsproces van minimaal 16 uur waardoor het deeg licht verteerbaar wordt en de pizza niet zwaar op de maag valt.

Deze Oosterwoldse pizzaboys wil je niet missen!

https://rodenburgers.nl/