podium oosterwold

podium oosterwold

Cultureel festival

1 juni 2024

Locatie 2

Speelterrein
‘t Groene Wold

Adres: Caroline Herschelstraat
13:00 - 15:00

Een overdekt podium met alles erop en eraan, vind je tussen de heuvels van het speelterrein van ’t Groene Wold. Een geweldige setting waar het publiek vanaf de heuvels kan kijken, luisteren én dansen op de muziek. Hier vind je ook de ‘rare vogel’!

De Oosterburen

Een band uit Oosterwold met muzikale professionals. Deze, door de wol geverfde muzikanten, waaronder Reynier Terpstra en Sjoerd van Ravenzwaaij spelen folk-achtig wereldmuziek, geven muzikale kleur aan de buurt! Ze zorgen er zowel individueel als gezamenlijk voor dat muziek ontstaat, muziek wordt gemaakt, muziek wordt ingezet en wordt doorgegeven. Muziek zit in hen en komt er uit, ook speciaal voor Podium Oosterwold en daar mogen wij van meegenieten!

Jaleesa Isabella X The Livingtons

Jaleesa Isabella. Deze getalenteerde zangeres betovert met haar warme stem, doordrenkt met invloeden van neo-soul. Bekend van haar optreden van The Talent Scouts en muzikale video’s op haar lifestyle account @jaleesaisabella www.instagram.com/jaleesaisabella, neemt ze haar publiek mee op een betoverende reis met haar krachtige en meeslepende vocalen samen met haar band The Livingtons.

Zij zijn een harmonieus groepje muzikanten dat graag nummers in een semi-akoestisch jasje stopt. Ze zijn opgegroeid in de tijd waarbij covers werden opgenomen in de huiskamer met een webcam. Hier konden zij uren naar kijken!

Nu zijn ze vaak zelf te vinden in hun tot huiskamer omgetoverde studio, waarin zij met toffe gastartiesten covers opnemen in een r&b, ballad, soul of funky jasje.

Wimpies en de Domino’s

Wimpie & de Domino's

Tot slot staat er op het podium in ’t Groene Wold ‘Wimpies en de Domino’s! Auck Boersma is één van de muzikale leiders van deze band en ook hij komt uit Oosterwold. Wat Auck doet is bijzonder. Hij laat de ander ‘shinen’ en zorgt ter plaatse voor de nodige muzikale ondersteuning – in dit geval voor zijn collega bandleden die een verstandelijke beperking hebben. Auck weet met zijn rock and roll band Wimpie & De Domino’s er telkens een feest van te maken op het podium. Vandaar dat ze huisband zijn van het tv programma Knoop & De Leeuw. Iedereen wordt hier blij van!