podium oosterwold

podium oosterwold

Cultureel festival

1 juni 2024

Locatie 1

Amfitheater
De Stelling kinderprogramma

Adres: Simone de Beauvoirstraat

Voorprogramma “de Stille Start”

9.00 – 10.00 Yoga & Tai Chi (in de tuin van de Stelling)

Een open Vinyasa Yogales o.l.v. Sytske Blaauwbroek gevolgd door een korte demonstratie Tai Chi door Tai Chi groep Oosterwold o.l.v. Roxanne van Erp

Kinderprogramma 10.00 - 12.00

Het amfitheater is gericht op kinderen en biedt een muzikaal kinderprogramma aan waar vooral kinderen op “het podium” komen te staan en er is een kris kras workshop voor kinderen.

Sjoerd en Oirla van Ravenzwaaij

Sjoerd en Oirla van Ravenzwaaij

Een optreden van vader en dochter! Sjoerd van Ravenzwaaij is, naast studioleider van de Muziekids studio in De kinderkliniek, al 15 jaar werkzaam als muzikant in zijn band Harmony Glen. Hij geeft privé muzieklessen en is werkzaam als studiomuzikant en sessiemuzikant bij verschillende andere bands. Oirla van Ravenzwaaij (15 jaar) speelt dwarsfluit in het AJSO. Zij won op haar 10e al het internationale dwarsfluitconcours in Ittervoort.

Sara & Juliana Gazaryan

De zusjes Sara (9) en Juliana (7) Gazaryan kunnen piano spelen én zingen. Deze jonge meiden verzorgen een optreden met z’n tweetjes en weten solo, maar ook als duo het publiek te raken en mee te nemen. Een uniek optreden dat je wil meemaken. Sara en Juliana laten zien dat muziek maken er al jong in zit en er soms gewoon uit moet!

Gitta de Ridder

Gitta is zo’n muzikale parel uit Oosterwold. Ze deed mee aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland, ze gaf een live optreden op 3FM, ze stond in Ierland in het voorprogramma van Passenger en ze behaalde de halve finale van De Grote Prijs van Nederland. Ze treedt voor Podium Oosterwold een gedeelte alleen op en een gedeelte samen met haar studenten. Ze is een voorbeeld voor veel muzikale talenten, een coach die spreek uit eigen ervaring en een docent die van een talent een professional kan maken.

Heike Jacob

Heike Jakob is musicus en muziekdocent. ‘Als ik les geef, wil ik de intuïtie en spelvreugde in de mens wekken. En met kinderen is dat een feest!’ Tijdens haar spel – muzieklessen – gaat Heike Jakob met kinderen bewegen, dansen, zingen, verhalen vertellen en op kleine instrumenten spelen. Samen maken zij muziek met houtjes, stenen, bellen, kleine gongs of trommels. De liederen begeleidt Heike op de gitaar of lier. Zij werkt hierbij vanuit de vrije school pedagogiek, de vrije school liederen en het vrije spel. De kinderen leren zich vrij, spelenderwijs en intuïtief met de muziek te verbinden. Het prikkelen van alle zintuigen speelt daarbij een grote rol en biedt een ingang om in de echte waarneming te komen. In deze lessen staat de mens (in wording) centraal en niet het leren van een muziekinstrument.

Ayla Rolvers en Minka

Ayla en Minka vormen samen het duo: miYA. Ze hebben mooie zelfgeschreven nummers en begeleiden zichzelf op akoestische gitaar.

Petra en Aarjan Meirink (Yogastudio Oosterwold)

Yoga (Sanskriet) of Musubi (Japans) betekent zoveel als verbinding. Verbinding is dan ook een belangrijk thema in ons Yoga Centrum Oosterwold. Daarom bieden we veel verschillende vormen van yoga, meditatie en ook aikido aan. Aikido is een Martial Art. De grondlegger van deze vrij jonge Budovorm heeft aan het begin van de laatste eeuw zelf heel veel verschillende Budovormen geleerd, wilde op gegeven moment niet meer vechten, maar ook niet verliezen. Verliezen betekende toentertijd in Japan nog al te vaak overlijden. Daarom ontwikkelde hij in de loop van jaren Aikido. Ai betekent in Japan: liefde, vriendschap, harmonie; Ki is de levensenergie, en Do is de weg. Aikido wordt daarmee de weg van de harmonie, de harmonische energie.

Bart Corduwener (spel en artistieke leiding) en Hadewijch Tulkens (zang en spel) van Stichting De Speelwildernis.

De Speelwildernis maakt interactief buitentheater in de natuur. Verhalen vormen de basis voor alle activiteiten. De natuur vormt de inspiratiebron voor het vertellen van verhalen, het maken van speelnatuur, voorstellingen en het geven van workshops. De verhalen hebben als kern het leven van kinderen in verschillende historische periodes, van prehistorie tot toekomst. In de verhalen zijn tijdloze thema’s verweven zoals opgroeien, spelen en plagen, identiteit, alleen en samen zijn. Het landschap wordt met materialen uit de omgeving ingericht tot decor dat de fantasie prikkelt.

Veronique Vetjens (atelier pedagoog kris kras workshops)

Tijdens Podium Oosterwold krijg je een impressie van een kris kras workshop. Kinderen spelen en maken met behulp van alledaags, uitdagend materiaal hun eigen sporen.
Het is belangrijk dat kinderen de rust en ruimte krijgen om in hun eigen tempo zelf te ontdekken, experimenteren, voelen en maken en ‘ begrijpen met hun handen’. Het gaat om het plezier van creatief bezig zijn, nooit om goed of fout. Er is niets zo mooi om te zien hoe een kind in flow, in volle aandacht op ontdekking gaat met behulp van zijn eigen verbeelding!
Er mag gekrast en getekend worden, gekleid en nog meer en we maken ‘een samen kunstwerk’ voor het festival, een ‘Podiumbeest’.
Heb je thuis nog een gek oud gereedschap, (gebruiks-)voorwerp of ander materiaal liggen wat weg mag en wat je graag wilt verwerken in het beest, neem het maar mee!